Αυξημένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης – Που κυμαίνονται οι τιμές

energypress.gr

Αυξημένη παρουσιάζεται τις τελευταίες δυο μέρες η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση.

Η αύξηση αυτή υπολογίζεται στο 30% και αφορά μόνον όσους είχαν πάρει μικρότερες ποσότητες το προηγούμενο διάστημα, τις οποίες και κατανάλωσαν λόγω του παγετού. Και αυτό, καθώς οι περισσότεροι είχαν φροντίσει από τους προηγούμενους μήνες να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

«Ωστόσο, η σημερινή σφοδρή χιονόπτωση σε όλη την Αττική έχει «παγώσει» και την τροφοδοσία με πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς τα βυτία εταιρειών και πρατηρίων, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και του παγετού, έχουν μείνει ακινητοποιημένα», όπως μας είπε ο κ. Κιούσης.

Σε γενικές γραμμές, το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται σε αυξητικούς ρυθμούς όσον αφορά την τιμή του λίτρου που πλέον άγγιξε τα 96 λεπτά. Η αύξηση δεν οφείλεται στην κακοκαιρία, αλλά καταγράφεται τους τελευταίους δυο μήνες. «Η μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι 92-96 λεπτά το λίτρο και η γενικότερα τους τελευταίους δυο μήνες καταγράφεται μια αύξηση που ξεπερνά τα 12 λεπτά, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο», σύμφωνα πάντα με τον κ. Κιούση.

(του Κώστα Κορέλλη, athina984.gr)