Ολοκληρώνονται τα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό – Μέχρι τον Απρίλιο η μετεγκατάσταση

energypress.gr

Πολύ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό της Κύπρου, με την εταιρεία να βρίσκεται ήδη στο στάδιο των αδειοδοτήσεων για τη λειτουργία τους.

Η πλήρης μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών των ΕΛΠΕ στην Κύπρο από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στην Ενεργειακή Περιοχή Βασιλικού αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Η μετεγκατάσταση θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, αν δεν ανατρέπονταν προσωρινά οι αρχικοί σχεδιασμοί εξαιτίας κάποιων απρόσμενων καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων.

Πέραν των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι νέες εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, το τερματικό της οποίας αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά σε λίγες ημέρες. Οι νέες εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ θα εξυπηρετούν και την ΒΠ, ενώ η Exxon Mobil εξυπηρετείται πλέον από τις εγκαταστάσεις της VTTV στο Βασιλικό.

Έτσι, βαίνει προς ολοκλήρωση η πλήρης μετακίνηση του συνόλου των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στην Ενεργειακή Περιοχή του Βασιλικού.

Συμφωνία ΕΛΠΕ-Τσιμεντοποιείου Βασιλικού

Παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων για τις νέες εγκαταστάσεις, τα ΕΛΠΕ διευθέτησαν και το ζήτημα της φορτοεκφόρτωσης υγρών καυσίμων.

Για το σκοπό αυτό, τα ΕΛΠΕ προχώρησαν σε συμφωνία με το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού για τη φορτοεκφόρτωση υγρών καυσίμων από το λιμάνι του Βασιλικού.