Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολ. έκλεισε το αμερικανικό αργό, σε υψηλό διετίας παρέμεινε το brent

capital.gr

Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης το αμερικανικό αργό, κλείνοντας κάτω από το ψυχολογικό “όριο” των 70 δολ., μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ για τρίτη συναπτή εβδομάδα, ταυτόχρονα όμως και αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 7 εκατ. βαρέλια.

Καθώς η διυλιστική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται, “τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ δεν μπορούν παρά να υποχωρούν”, σημειώνει ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας εμπορευμάτων στην ClipperData, σε γραπτό σχόλιό του.

Όπως ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού της χώρας υποχώρησαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου.

Πρόκειται για πτώση μεγαλύτερη των 4,1 εκατ. βαρελιών την οποία είχαν προβλέψει αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε αμετάβλητο στα 72,22 δολ., όσο ακριβώς και την Τρίτη, στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο του 2019.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου έχασε 9 σεντς ή 0,1%, κλείνοντας στα 69,96 δολ. το βαρέλι, μετά το χθεσινό υψηλό σχεδόν τριών ετών, συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2018.

Τα στοιχεία για τη ζήτηση της βενζίνης, πάντως, σύμφωνα με τον Phil Flynn, αποτυπώνουν περισσότερο τα πρόσφατα προβλήματα με την τροφοδοσία από τον αγωγό Colonial στις ανατολικές ΗΠΑ παρά μια γενική τάση.