ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Έκκληση της Ένωσης Βενζινοπωλών Κοζάνης στον Περιφερειάρχη

energypress.gr

Επιστολή στον Περιφερειάρχη απέστειλε η Ένωση Βενζινοπωλών Κοζάνης στην οποία εκθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω του κορωνοϊού και του ζητούν να λάβει δράσεις για να ενταχθούν και αυτοί σε προγράμματα ρευστότητας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Χωρίς αμφιβολία η πρωτοβουλία της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας , να λάβει μέριμνα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος ενίσχυσης αυτών , είναι ένα σημαντικό μετρό  για το οποίο αξίζεται την αναγνώριση  και επιβράβευση  από το σύνολο του εμπορικού κόσμου της πόλης .

Παρόλαυτα  οφείλουμε  να επισημάνουμε ότι οι eεπιχειρήσεις μας δηλαδή τα πρατήρια εμπορίας καυσίμων και ενέργειας έχουν υποστεί σοβαρότατη   μείωση τζίρου  η οποία έχει φτάσει   το 70%. Παρά το αυταπόδεικτο  αυτό γεγονός  κανένα από  τα  πρατήρια εμπορίας καυσίμων και ενέργειας  δεν έλαβαν  επιδότηση από το σύνολο που είναι σε λειτουργία στο νομό μας καθώς ξεκάθαρα αδικήθηκαν από το σύστημα αξιολόγησης. Η λειτουργία των πρατηρίων σε όλο το διάστημα του πρώτου lockdown ήταν εξαιρετικά ζημιογόνα καθότι οι καταναλώσεις υπέστησαν  μεγάλη μείωση   σε συνδυασμό με τα λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις που παρέμειναν ίδιες.  Επιπλέον μετά την άρση του lockdown οι καταναλώσεις  παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα λογω της έλλειψης μετακινήσεως του πληθυσμού. Το γεγονός αυτό  επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση διότι μαζί με την έλλειψη κατανάλωσης  καυσίμων επηρέασε και τα προϊόντα λιανικής που διαθέτουμε στις  αίθουσες οπότε η μείωση της κατανάλωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη.  Από τον Οκτώβριο  και   μετά δυστυχώς   η κατάσταση επιδεινώθηκε τόσο με την μείωση του ωραρίου οσο και με τις απαγορεύσεις μετακίνησης σε άλλους νομούς με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία της περιοχής μας.

Οι επιχειρήσεις μας κρίνουμε ότι αδικήθηκαν συγκρίνοντας μάλιστα με άλλες που ευεργετήθηκαν δεδομένου οτι στην πόλη μας, η οποία είναι συγκεκριμένη ,  μπορούμε να έχουμε άποψη για τη ζημία που μπορεί να έχει υποστεί ο καθένας. Βέβαια κατανοούμε οτι ένα σύστημα μπορεί να μην ειναι τελείως δικαιο ομως στην περίπτωση του κλαδου μας ηταν τελείως άδικο και στην πραγματικότητα ο κλάδος μας εξαιρέθηκε  πλήρως.

Τελειώνοντας  , κύριε  Περιφερειάρχη , επειδή είμαστε βέβαιοι ότι πλέον  κατανοήσατε τα δίκαια αιτήματα μας και σας ζητάμε να λάβετε τις ανάλογες δράσεις ώστε να μπορέσουμε να ενταθούμε σε προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας μας ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας .