ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Ήπια πτώση για το αμερικανικό αργο – Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο τύπου Brent.

capital.gr

Ήπιες μεταβολές για τις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να παραμένει κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι, καθώς οι traders στάθμισαν τις προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης με την αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 παγκοσμίως.

Αναλυτές ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη του αναμενόμενου εβδομαδιαία αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ πίεσε τις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ η IHS Markit προέβλεπε άνοδο κατά 200.000 βαρέλια.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με την EIA. Η IHS Markit προέβλεπε μείωση κατά 700.000 βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

“Η τεράστια αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων κίνησης δεν είναι αυτό που περίμενε η αγορά και οι ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου επανήλθαν στην επιφάνεια, αφήνοντας τους traders να αναρωτιούνται πόσο σταθερή είναι στην πραγματικότητα η χρήση των καυσίμων κίνησης”, ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της αγορας πετρελαίου στη Rystad Energy, Bjørnar Tonhaugen.

Σε αυτο το κλίμα το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου έχασε 17 σεντς ή 0,3%, για να κλείσει στα 59,60 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από κέρδη 0,7% την Τετάρτη.

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου να προσθέτει  4 σεντς ή 0,1%, για να κλείσει στα 63,20 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ χθες είχε καταγράψει άνοδο 0,7%.