ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Ανοδική αντίδραση για το αργό

capital.gr

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων που το οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 15 cents ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 58,23 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήρια Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, το Brent Μαρτίου πρόσθεσε 29 cents ή περίπου 0,5% στα 64,49 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Τα δύο συμβόλαια είχαν κλείσει τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Δεκεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Οι τιμές του αργού είχαν σημειώσει ράλι την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η αντιπαράθεση ΗΠΑ- Ιράν είχε δημιουργήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο σοβαρών διαταραχών στην προσφορά από τη Μέση Ανατολή. Με την υποχώρηση των ανησυχιών αυτών τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο εγκλωβίστηκε σε ένα πτωτικό σπιράλ.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν σήμερα οι τελευταίες προβλέψεις της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (Energy Information Administration) στη μηνιαία έκθεση της για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η υπηρεσία αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του αμερικανικού αργού το 2020 στα 59,25 δολ. το βαρέλι, τιμή αυξημένη κατά 7,7% από την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα.

Για το Brent η υπηρεσία αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση της στα 64,83 δολ. το 2020, μέγεθος αυξημένο κατά 7,1% από τον προηγούμενο μήνα.