ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Απώλειες για το αργό μετά την ανακοίνωση στοιχείων για τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 22:50 capital.gr

Απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη μετά τα κυβερνητικά στοιχεία των ΗΠΑ που έδειξαν μια μικρότερη από το αναμενόμενο πτώση των αποθεμάτων αργού και πτώση των προμηθειών βενζίνης.

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια. Το πετρέλαιο είχε υποστεί πίεση αφού το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης. Η ΕΙΑ ανέφερε επίσης ότι τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 200.000 βαρέλια.

Αναλυτές από την S&P Global Platts ανέμεναν μείωση αργού στις ΗΠΑ κατά 3,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ για τα αποθέματα βενζίνης ανέμεναν μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.

Η Επιτροπή του OPEC+, η οποία συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη, αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να ακολουθήσει μια προσέγγιση αναμονής αφού τα μέλη τον Αύγουστο προχώρησαν σε μείωση της παραγωγής από 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι παραγωγοί δεν κατάφεραν να συμμορφωθούν με προηγούμενους περιορισμούς, συμφωνώντας να διατηρήσουν βαθύτερες περικοπές.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε την Τετάρτη κατά 37 σεντς ή 0,9% και έκλεισε στα 42,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πλέον ενεργό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 42 σεντς ή 0,9% και έκλεισε στα 42,72 δολ. το βαρέλι.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Οκτωβρίου, σημείωσε απώλειες 45 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 45,01 δολάρια το βαρέλι.