ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Αύξηση 1,3% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών στο δεκάμηνο του 2019

energypress.gr Αύξηση 1,3% παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2019 οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, με τα αποθέματα στο τέλος της περιόδου να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση της τάξης του 32%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι συνολικές πωλήσεις στο δεκάμηνο ανήλθαν σε 1,27 εκατομμύρια τόνους, σε σύγκριση με 1,25 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα αποθέματα πετρελαιοειδών για την περίοδο ανήλθαν σε 73,720 τόνους παρουσιάζοντας αύξηση 32% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα τρία πρώτα καύσιμα σε πωλήσεις κατά το δεκάμηνο ήταν το πετρέλαιο κίνησης με μερίδιο 22% των συνολικών πωλήσεων και ακολούθησαν το πετρέλαιο αεροπλάνων με 21% και η αμόλυβδη 95 οκτανίων με 20%.

Εξάλλου, τον Οκτώβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Οκτώβριο 2019 σημείωσαν πτώση 3,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, μείωση σημειώθηκε στις προμήθειες Πετρελαίου σε πλοία και σε αεροπλάνα, καθώς και στις πωλήσεις Βενζίνης, Πετρελαίου Κίνησης, Βαρέος Μαζούτ και Ασφάλτου. Αντίθετα, αύξηση σημειώθηκε στις πωλήσεις Ακάθαρτου και Καθαρού Πετρελαίου, Υγραερίου και Ελαφρού Μαζούτ.

Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος του μήνα σημείωσαν άνοδο 18,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

(ΚΥΠΕ)