ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Βουτιά 3,2% για το αργό

capital.gr Βουτιά σημείωσαν οι τιμές του αργού την Τρίτη στον απόηχο δημοσιεύματος του Reuters ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να υποστηρίξει την περαιτέρω μείωση της παραγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει ο ΟΠΕΚ με μεγάλους παραγωγούς εκτός του Οργανισμού.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του προβλέπει τον περιορισμό της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι καθοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου λόγω της υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Ρωσία θα στηρίξει πάντως μία νέα παράταση της συμφωνίας.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,84 δολ. ή 3,2% διολισθαίνοντας στα 55,21 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 31 Οκτωβρίου.

Το κλίμα επιβάρυναν και οι εκτιμήσεις ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ θα δείξουν νέα άνοδο των αποθεμάτων, για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts κάνουν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου.