ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Κέρδη για το αργό μετά την ανακοίνωση της μείωσης των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, ωθούμενες κυρίως από τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και από την αισιοδοξία για ένα πακέτο ανακούφισης από τις επιπτώσεις της επιδημίας κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κέρδισαν 28 σεντ στα 51,04 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) έκλεισαν 20 σεντ υψηλότερα, στα 47,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Δεκεμβρίου, δήλωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,9 εκατ. βαρελιών.

Οι ηγέτες του Κογκρέσου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην επί μακρόν διαφωνία σχετικά με το πακέτο ανακούφισης και ένα νομοσχέδιο χρηματοδότησης για την αποτροπή ενός shutdown της κυβέρνησης.

Εκτός αυτών η Παγκόσμια Αρχή Ενέργειας (IEA) αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος κατά 50.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) και για το επόμενο έτος κατά 170.000 βαρέλια την ημέρα.

Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, η Γερμανία μπήκε σε αυστηρό lockdown την Τετάρτη, καθώς ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε.

Πηγή: capital.gr