ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κέρδη 0,8% το πετρέλαιο

capital.gr

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την προσπάθεια στο Κογκρέσο για την ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας προς τα αμερικανικά νοικοκυριά από τα 600 δολ. στα 2.000 δολ. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 38 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 48 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Η πρόταση για την αύξηση του ποσού έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Υπέρ της αύξησης του ποσού έχει ταχθεί και ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος πιέζει τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας να περάσουν την πρόταση. “$2.000 για τον σπουδαίο λαό μας, όχι $600! Έχουν υποφέρει αρκετά από τον κινεζικό ιό”, ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Twitter ο  Τραμπ.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ μπλόκαρε πάντως την προσπάθεια των Δημοκρατικών να περάσουν την αύξηση στο ποσό των επιταγών για την οικονομική ενίσχυση των Αμερικανών, από τα 600 δολ. στα 2.000 δολ. 

Ο Μακόνελ αντέδρασε στην πρόταση του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ για την έγκριση, με ομόφωνη απόφαση, του νομοσχεδίου που πέρασε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόταση είναι πολύ δύσκολο να περάσει από τη Γερουσία. 

Ράλι σημείωσε εξάλλου το συμβόλαιο του φυσικού αερίου μετά τη χθεσινή βουτιά σε ποσοστό 8,5%.

Ειδικότερα, το φυσικό αέριο κέρδισε 7% και έκλεισε στα 2,467 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες στη λήξη του πιο κοντινού συμβολαίου για τον Ιανουάριο. 

Οι βαριές απώλειες της Δευτέρας ακολούθησαν τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις για ακόμα πιο ζεστό καιρό τον επόμενο μήνα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, κάτι που αναμένεται να πλήξει τη ζήτηση.