ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Κέρδη 0,9% για το αργό, με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ οι επενδυτές

capital.gr

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη, μακριά ωστόσο από τα υψηλά της ημέρας, καθώς η νέα βουτιά των δεικτών της Wall Street έπληξε την επενδυτική ψυχολογία.

Η αιφνίδια απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης δεν κατάφερε να μετριάσει τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού στην οικονομική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ αργότερα αυτή την εβδομάδα για την πορεία της παραγωγής τους επόμενους μήνες.  

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε 43 cents ή 0,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 47,18 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Μαΐου ωστόσο, σημείωσε μικρές απώλειες 4 cents ή 0,08% στα 51,86 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Νωρίτερα, σκαρφάλωσε έως τα 53,90 δολ.

Οι επενδυτές περιμένουν την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη στις 5 και 6 Μαρτίου με τη συμμετοχή και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών όπως η Ρωσία. Στην κρίσιμη συνεδρίαση η ομάδα, που έχει γίνει γνωστή ως ΟΠΕΚ+, αναμένεται να αποφασίσει την περαιτέρω μείωση της συνδυασμένης παραγωγής της προκειμένου να συγκρατήσει την πτώση των τιμών από την υπερπροσφορά που έχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά λόγω της υποχώρησης της ζήτησης.