ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Κέρδος 7,9% για το Brent και 7,6% για το WTI σε επίπεδο μήνα

capital.gr

Μικρά κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο την Παρασκευή, έχοντας όμως αρκετές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς θορυβήθηκαν οι επενδυτές από τις ανακοινώσεις για τις διαφορετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού την ώρα που οι παραδόσεις εμβολίων κατά του ιού καθυστερούν χαρακτηριστικά, κάτι που αντιστάθμισε ένα bullish αίσθημα που υπήρχε εξαιτίας  της περικοπής στην πετρελαϊκή παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τα μειούμενα αποθέματα των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να αναλάβει ταχεία δράση σχετικά με την πρόταση ανακούφισης COVID-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. “Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις”, είπε ο Μπάιντεν. “Θα μπορούσε να πάρει ακόμα ένα χρόνο για να επιστρέψουμε σε πλήρη απασχόληση αν δεν ενεργήσουμε τώρα”.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισαν 35 σεντ, ή 0,6%, στα 55,88 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent Μαρτίου έληξε με το πέρας της συνεδρίασης της Παρασκευής. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Απριλίου απώλεσε 6 σεντ, ή 0,1%, στα 55,04 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα οι τιμές κέρδισαν 7,6%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ υποχώρησαν 14 σεντς, ή 0,3%, κλείνοντας στα 52,20 δολάρια ανά βαρέλι. Σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τη FactSet το τρέχον συμβόλαιο του αμερικανικού αργού κατέγραψε κέρδη 7,9%. Οι 

Τόσο ο το Brent όσο και το WTI κατέγραψαν κέρδη που άγγιξαν το 1% σε επίπεδο εβδομάδας. 

Μια δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κυμαίνονται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο μέρος του 2021 πριν από την ανάκαμψη προς το τέλος του έτους.