ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κίνα: Aνακάλυψε κοίτασμα-μαμούθ πετρελαίου και φυσικού αερίου

energypress.gr

Η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα ότι το πρόσφατα ανακαλυφθέν κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάλασσα Bohai περιέχει αποδεδειγμένα γεωλογικά αποθέματα 100 εκατομμυρίων τόνων ισοδυνάμου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτό καθιστά το Bozhong 13-2 μία από τις μεγαλύτερες βάσεις παραγωγής αργού πετρελαίου στη χώρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το νέο οικόπεδο βρίσκεται 140 χιλιόμετρα έξω από την ακτή της Τιαντζίν σε μέσο βάθος νερού 23,2 μέτρα, σύμφωνα με τον Zhou Xinhuai, γενικό διευθυντή του τμήματος εξερεύνησης πετρελαίου στο CNOOC. Το πηγάδι Bozhong 13-2-2, όπου ανακαλύφθηκε το κοίτασμα, τρυπήθηκε και ολοκληρώθηκε σε βάθος 5.223 μέτρων και αντιμετώπισε ζώνες αμοιβής πετρελαίου με συνολικό πάχος περίπου 346 μέτρα.

Το φρεάτιο δοκιμάστηκε για να παράγει κατά μέσο όρο περίπου 1.980 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου από το πηγάδι θα φτάσει τους 300 τόνους και τα 150.000 κυβικά μέτρα, αναφέρει ο Zhou από την China Daily.

Η πετρελαιοπηγή Bohai είναι πιθανό να ξεκινήσει την παραγωγή το 2023 και να επιτύχει μέγιστη παραγωγή 1,2 εκατομμυρίων τόνων ισοδυνάμου πετρελαίου.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της εταιρείας, οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Θάλασσα Bohai θα αυξήσουν την ετήσια παραγωγή της CNOOC σε πάνω από 80 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου πετρελαίου έως το 2025.