ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κομοτηνή: Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω καραντίνας αύξησε την πώληση πετρελαίου θέρμανσης

energypress.gr

Παραγγελίες δύο και τρεις φορές σε πολυκατοικίες της Κομοτηνής παραδίδουν οι διανομείς πετρελαίου θέρμανσης. «Στις μεγάλες οικοδομές», διευκρινίζει ο Γιώργος Γκίκας. Τον συναντήσαμε το απόγευμα να παραδίδει την παραγγελία που του είχε δοθεί. Με γάντια, μάσκα και κρατώντας την απόσταση. «Παρά το γεγονός ότι δεν έκανε πολύ κρύο στην περιοχή μας», παρατηρήσαμε, για να τον ακούσουμε να προσθέτει, «κι όμως, η παραμονή στο σπίτι απαιτεί ζεστούς χώρους.»

«Σημειώνεται κίνηση λόγω του κορονοϊού. Κάθονται μέσα στα σπίτια, είναι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, είναι και τα παιδιά, οπότε ο χώρος τους πρέπει να είναι ζεστός.»

Στα 83 λεπτά το λίτρο, πέρυσι τέτοια εποχή το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν πιο ακριβά. Αποτελεί και αυτό μια μικρή βοήθεια για το καταναλωτικό κοινό. Οι επαγγελματίες διανομείς παρακολουθούν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Πρέπει να κάνει χειμώνα», λέει ο κ. Γκίκας και διευκρινίζει «όχι για την αύξηση των δικών μας πωλήσεων, αλλά γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό. Χειμώνα περνάμε, δεν περνάμε καλοκαίρι».

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας; «Δε γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Να προσέχουμε όλοι, ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος», τονίζει, και σπεύδει να ευχηθεί «να είναι το 2021 καλύτερο από το 2020».

(ΕΡΤ)