ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Μεγάλη έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ινδονησία – Τουλάχιστον 20 τραυματίες

energypress.gr

“Κόλαση φωτιάς” ξέσπασε την Κυριακή (28/03) λόγω έκρηξης σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ινδονησία, με πολλές περιοχές να εκκενώνονται προληπτικά, και όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Εκκωφαντική έκρηξη σημειώθηκε την Κυριακή (28/03) σε διυλιστήριο πετρελαίου της εταιρείας Pertamina, στην περιοχή Μπαλονγκάν της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων εκ των οποίων οι πέντε έχουν σοβαρά εγκαύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, με βάση τη σχετική δημοσίευση του teraspendopo.com, δήλωσε πως «γύρω στις 00:30 (τοπική ώρα) υπήρξε μια πολύ δυνατή έκρηξη, τα σπίτια των κατοίκων δονήθηκαν και μερικά τζάμια έσπασαν».

Μάλιστα, οι κάτοικοι γειτονικών περιοχών απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους ενώ διερευνώνται τα αίτια της έκρηξης στο διυλιστήριο.

Ακόμα, ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος Διαχείρισης Καταστροφών τόνισε, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ειδησεογραφικού πρακτορείου ANTARA, ότι «με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, πέντε άτομα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα».

(Sputnik Greece)