ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Νέες συλλήψεις για λαθραία καύσιμα και καπνό στον Προμαχώνα

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GRΜάνος Τσαγκαράκης30/05/201713:23

Νέες συλλήψεις για λαθραία καύσιμα και καπνό στον Προμαχώνα

Σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν τρεις, αλλά ιδιαίτερα προκλητικός ήταν ένας οδηγός που μετέφερε λαθραία καύσιμα σε… τρέιλερ

Δεν έχουν τέλος στον Προμαχώνα οι συλλήψεις Ελλήνων που έρχονται από την κοντινή Βουλγαρία φορτωμένοι με λαθραία προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε χαμηλές τιμές.

Σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν τρεις, αλλά ιδιαίτερα προκλητικός ήταν ένας οδηγός που μετέφερε λαθραία καύσιμα σε… τρέιλερ!

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης που έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος, διαπίστωσαν ότι στο ρυμουλκούμενο τρέιλερ μετέφερε τρία δοχεία με συνολικά 60 λίτρα βενζίνη, τα οποία είχε εισάγει από την γειτονική χώρα χωρίς να τα δηλώσει! Έτσι, κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Προμαχώνα, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Λαθραία προσπάθησε να περάσει καύσιμα στο ελληνικός έδαφος και ένας 68χρονος που συνελήφθη μετά τον έλεγχο του αυτοκινήτου του από τους αστυνομικούς, όταν βρέθηκαν μέσα τρία αδήλωτα δοχεία με βενζίνη συνολικής ποσότητας 60 λίτρων. Και αυτά κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.

Ακόμη, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Προμαχώνα ένας 50χρονος, όταν έγινε έρευνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 70 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά δυο κιλά και 800 γραμμάρια καπνού, τις οποίες είχε εισάγει από την Βουλγαρία.

Ο καπνός εστάλη στο Τελωνείο, το όχημα του δράστη κατασχέθηκε και ο ίδιος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.