ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Νευροκόπι: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για το επίδομα θέρμανσης

energypress.gr

Για το ύψος αλλά και τον συντελεστή, με τον οποίο υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας.
Με την πίστωση των πρώτων λογαριασμών, πριν από μία εβδομάδα, διαπίστωσαν πως το ποσό των 250 ευρώ που οι περισσότεροι έλαβαν, είναι πολύ πιο χαμηλά από το ανώτατο όριο του επιδόματος που αγγίζει τα 650 ευρώ.

Με βάση τα νέα δεδομένα, εξομοιώνονται όλες οι θερμοκρασίες κάτω των 15,5 βαθμών Κελσίου και δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του -14 που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νευροκοπίου και του +14 άλλων περιοχών.
Το επίδομα που αυτή τη στιγμή έχουν στα χέρια τους, δεν αρκεί για να καλύψει ούτε το 10% του κόστους θέρμανσης που απαιτείται σε μία περιοχή σαν τη δική τους που έχει χαρακτηριστεί ως η «Σιβηρία» της Ελλάδος.

Κάθε χρόνο, μία οικογένεια στο Κάτω Νευροκόπι θα δαπανήσει 1.500 με 2.000 ευρώ για θέρμανση με καυσόξυλα και 2.500 ευρώ, αν χρησιμοποιήσει πέλετ. Το ποσό αυξάνεται, εάν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο.

Η Δημοτική Αρχή του τόπου έχει ήδη αποστείλει επιστολή για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σε αυτήν, ζητάει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντελεστών και αύξηση του ύψους του επιδόματος, ώστε να βοηθηθούν ουσιαστικά οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής.

(ΕΡΤ)