ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο, την ώρα που ο τυφώνας Λόρα ετοιμάζεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 26-Αυγ-2020 22:07 capital.gr

Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, την ώρα που οι νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προετοιμάζονται για το χτύπημα του τυφώνα Λόρα.

Οι επενδυτές ανέμεναν με αγωνία τις εκτιμήσεις σχετικά με το πέρασμα του τυφώνα που πλέον έχει καταταγεί στην κατηγορία επικινδυνότητας 4, και το τι ζημιές θα μπορούσε αυτός να προκαλέσει στις υποδομές πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού.

Το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε με ισχνά κέρδη 4 σεντ (+0,09%), στα 43,39 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ για τρέχον συμβόλαιο, από τις 5 Μαρτίου.

Από την άλλη, το παγκόσμιο ορόσημο Brent, παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε με απώλειες 0,55% (-0,25 δολάρια), στα 45,61 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία προετοιμαζόταν για τον τυφώνα Λόρα, που αναμένεται να χτυπήσει κατά μήκος της ακτής του Κόλπου αργά την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη. Εννέα εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου που μετατρέπουν σχεδόν 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα του πετρελαίου σε καύσιμα, και αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% της επεξεργασίας των ΗΠΑ, έχουν κλείσει.

Οι παραγωγοί πετρελαίου την Τρίτη είχαν εκκενώσει 310 υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και έκλεισαν την παραγωγή περίπου 1,56 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd), το 84% της υπεράκτιας παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού.