ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Πέμπτη ημέρα απωλειών για το αργό

capital.gr

Έχασε έδαφος το πετρέλαιο τη Δευτέρα, με τις τιμές να υποχωρούν κοντά σε χαμηλό έξι εβδομάδων καθώς οι ανησυχίες για τον κίνδυνο σοβαρών διαταραχών στην παραγωγή από τη Μέση Ανατολή λόγω μιας στρατιωτικής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ιράν δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κατρακύλησε 96 cents ή 1,6% στα 58,08 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση για το συμβόλαιο.

Παράλληλα, το Brent Μαρτίου υποχώρησε 78 cents ή 1,2% στα 64,20 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Δεκεμβρίου. Και αυτό το συμβόλαιο συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές πάντως συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο Ιράν εν μέσω των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά την παραδοχή της Τεχεράνης ότι κατέρριψε κατά λάθος ένα Boeing 737 των ουκρανικών αερογραμμών, θεωρώντας ότι είναι πύραυλος Κρουζ των ΗΠΑ.

Οι διαδηλώσεις τράβηξαν και την προσοχή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος προειδοποίησε μέσω Twitter την ιρανική ηγεσία “να μην σκοτώσει διαδηλωτές”.