ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Πετρέλαιο: Πτώση για τρίτη ημέρα εν μέσω ανησυχιών για υπερπροσφορά και κοροναϊό

capital.gr

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε για μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, λόγω φόβων ότι η οικονομική ανάπτυξη και η ζήτηση πετρελαίου ενδέχεται να πληγούν από την εξάπλωση της επιδημίας κοροναϊού στην Κίνα.

Παρά τη διαταραχή στην παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, η υπερπροσφορά αποτελεί έναν ακόμη λόγο ανησυχιών για τους επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου τύπου WTI κατρακύλησε 1,15 δολάρια ή 2% στα 55,59 δολ. το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 29 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, το Brent Μαρτίου υποχώρησε 1,17 δολ. ή σχεδόν 1,9% στα 62,04 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η Κίνα, εν τω μεταξύ, απαγόρευσε τα ταξίδια εντός και εκτός του Wuhan, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κοροναϊού τον περασμένο μήνα. Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε επίσης σήμερα το πρώτο κρούσμα του ιού.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό ανέρχεται στα 634, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση, ενώ οι θάνατοι από την ασθένεια ανήλθαν στους 18. Νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως είναι ”λίγο νωρίς” για να κηρυχθεί παγκόσμιος συναγερμός.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του αμερικανικού αργού μείωσε κάποιες από τις προηγούμενες απώλειες, αφού τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ από τη Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας απροσδόκητα αποκάλυψαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιανουαρίου.

Ενώ χθες Τετάρτη, το αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως η προσφορά αργού ενισχύθηκε κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές.