ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Πτώση 1,3% για το αργό

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο, αν και βρέθηκε ενδοσυνεδρικά να κερδίζει έδαφος, καθώς η αισιοδοξία από την έναρξη των εμβολιασμών σε ΗΠΑ και Ευρώπη και από το τελικό “πράσινο φως” του προέδρου Τραμπ στο πακέτο τόνωσης της οικονομίας μετριάστηκε από τις ανησυχίες για την αδύναμη ζήτηση καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τελικά το πακέτο μέτρων των 900 δισ. δολ. για την ενίσχυση της οικονομία, παρά τις αιχμηρές δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας να χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο “ντροπή για τη χώρα”. Με το εμπόδιο του Λευκού Οίκου να μην υπάρχει πλέον, η αμερικανική οικονομία λαμβάνει μια σημαντική τονωτική ένωση την ίδια στιγμή που πολλές πολιτείες αναγκάζονται να υιοθετούν ολοένα και αυστηρότερα μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.

Η έξαρση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, με τα κρούσματα να έχουν πλέον ξεπεράσει τα 19 εκατ. συνεχίζει εξάλλου να προκαλεί προβληματισμό για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες. Ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 έχει στο μεταξύ ξεπεράσει τους 333.000 νεκρούς.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 61 cents ή 1,3% και έκλεισε στα 47,62 δολ. το βαρέλι, έχοντας κλείσει με κέρδη στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Από την αρχή του μήνα το αργό κερδίζει 5%.

Το Brent, στο μεταξύ, υποχώρησε 0,7% στα 50,93 δολ. το βαρέλι.