ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Π. Τζαννετάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία από τη Motor Oil για τη ζήτηση καυσίμων το καλοκαίρι – Καλύτερες του κλάδου οι επιδόσεις των Coral και Avin

energypress.gr Κωνσταντίνος Φιλίππου

Ανάκαμψη της αγοράς των καυσίμων διαπιστώνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης.

Το στέλεχος των διυλιστηρίων της Κορίνθου στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, σημείωσε πως οι πωλήσεις ανεβαίνουν από τον περασμένο Μάιο, ενώ σε ερώτηση για τις προβλέψεις του στη διάρκεια του καλοκαιριού, δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος»: «Η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας της Ελλάδας μπορεί να προσελκύσει τουρίστες. Τα σύνορα άνοιξαν και παράλληλα η ζήτηση της βενζίνης ανεβαίνει. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», κατέληξε ο κ. Τζαννετάκης. Ωστόσο σημείωσε την αδυναμία προβλέψεων για τα αεροπορικά καύσιμα.

Ο αναπληρωτής CEO, περιέγραψε στους αναλυτές την πρωτόγνωρη κατάρρευση της ζήτησης και των τιμών των πετρελαιοειδών τονίζοντας όμως τα δύο χαρακτηριστικά που επέδειξε η Motor Oil: «Ανθεκτικότητα και ευελιξία», τόνισε με έμφαση, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της μεγάλης μείωσης σε επίπεδα ρεκόρ του δανεισμού αλλά και των μεγάλων γραμμών ρευστότητας που διαθέτει ο όμιλος.

Τα επίπεδα ρεκόρ των πωλήσεων 14 εκ. τόνων πετρελαίου κατά τις προηγούμενες χρονιές συνέδραμαν στην αντοχή των διυλιστηρίων στη διάρκεια του lockdown, ενώ ο ίδιος επισήμανε και τους χειρισμούς της εταιρίας τόσο στις πωλήσεις όσο και στην παραγωγή. Κατά τον κ. Τζαννετάκη το πλούσιο μίγμα πρώτων υλών της Motor Oil βοήθησε στη διαχείριση της κρίσης.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος υπογράμμισε ακόμη τις καλύτερες επιδόσεις των Coral και Avin μέσα στην κρίση και πρόσθεσε ότι και τώρα οι πωλήσεις τους ανεβαίνουν.