ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ράλι 27% το πετρέλαιο τον Νοέμβριο

capital.gr

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν αναμονή των ανακοινώσεων του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του την Τρίτη σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης των περικοπών στην παραγωγή για κάποιους μήνες μέσα στο 2021.

Οι αρχικές συζητήσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα χωρίς κάποια επίσημη απόφαση, με ορισμένα διεθνή πρακτορεία πάντως να αναφέρουν ότι υπάρχει ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας για την επέκταση των υφιστάμενων περικοπών κατά άλλους τρεις μήνες με έναρξη από τον Ιανουάριο. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 19 cents ή 0,4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 45,34 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε μηνιαία βάση το αμερικανικό συμβόλαιο σημείωσε ράλι 26,7%. Αυτή είναι η πρώτη μηνιαία άνοδος τους τελευταίους τρεις μήνες, με ώθηση τις ελπίδες ότι τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 θα περιορίσουν την πανδημία, δίνοντας ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και στη ζήτηση για πετρέλαιο.