ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Στόχος της Πετρολίνα η εξυγίανση της Silk Oil – Assets, προϋπάρχουσα συνεργασία και “χημεία” μεταξύ στελεχών σφράγισαν την εξαγορά

Γιάννα Παπαδημητρίου energypress.gr

Μεγάλο βήμα για την επέκταση της Πετρολίνα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών αποτελεί η εξαγορά της Silk Oil έναντι 9 εκατ. ευρώ, με την ανακοίνωση της σχετικής συμφωνίας πριν από λίγες ημέρες να προκαλεί ενδιαφέρον. 

Κι αυτό γιατί η εικόνα που υπήρχε σε μεγάλο μέρος της αγοράς ήταν πως η προοπτική της Silk Oil δεν ήταν διόλου ευοίωνη, εξαιτίας σημαντικών προβλημάτων της εταιρείας να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες κινήσεις που θα της επέτρεπαν να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Όμως, ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης, εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Πετρολίνα, μιλώντας στο κυπριακό InBusinessNews, υπογράμμισε πως ο Όμιλος Πετρολίνα, με την εμπειρία που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η Silk Oil.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών της Silk Oil για το 2018 διαμορφώθηκε στα 209,3 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές ύψους 187,3 χιλ. ευρώ, ενώ το 2019 η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών 194,7 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές ύψους 18χιλ. ευρώ. 

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και τη Σάμο – η κατάσταση και οι προοπτικές των οποίων προκαλούσαν προβληματισμό σε σχέση με τις απαιτήσεις για την αναβάθμισή τους-  καθώς και 414 σημεία πώλησης υγρών καυσίμων και υγραεριοκίνησης σε όλη την Ελλάδα που φέρουν το σήμα της Silk Oil – τα οποία και αποτέλεσαν σημαντικό θέλγητρο για να προχωρήσει η εξαγορά. 

Πετρολίνα και Silk Oil είναι γνώριμες από παλιά, καθώς συνεργάζονταν σε θέματα αεροπορικών καυσίμων μέσω της HafCo, της ελληνικής θυγατρικής του κυπριακού Ομίλου. Στο έδαφος αυτής της προϋπάρχουσας σχέσης μεταξύ των δυο εταιρειών καλλιεργήθηκε το έδαφος για την εξαγορά.

Όπως, μάλιστα, μεταφέρουν πηγές με γνώση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών, το κλίμα που εξαρχής διαμορφώθηκε μεταξύ των στελεχών των δυο πλευρών που πήραν μέρος στις σχετικές διαβουλεύσεις, αλλά και οι προσωπικές ενέργειες των ιδιοκτητών των δυο εταιρειών, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να εξασφαλιστεί η αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Στόχος της Πετρολίνα, όπως τόνισε ο κ. Λευκαρίτης, είναι «να αναπτύξουμε καλές σχέσεις με τους πελάτες μας τους οποίους θα έχουμε πλέον στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πλέον ένα δυνατό σύνολο που θα είναι προς όφελος τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και για τον Όμιλο της Πετρολίνα και κατ’ επέκτασην της κυπριακής οικονομίας».