ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας

capital.gr

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά από τα υψηλά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, που ήρθαν μετά από την απόφαση του OPEC+ να χαλαρώσει σταδιακά μέρος των περικοπών παραγωγής, μεταξύ Μαΐου-Ιουλίου.

Τα συμβόλαια του brent παράδοσης Ιουνίου μειώθηκαν 1,5% στα 63,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαϊου διαμορφώθηκε στα 60,56 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερα κατά 1,5%.

Την Πέμπτη και οι δύο τιμές ήταν αυξημένες κατά 2 δολάρια το βαρέλι καθώς οι επενδυτές είδαν την απόφαση του OPEC+ ως μια επιβεβαίωση της ανάκαμψης λόγω της ζήτησης, και της αισιοδοξίας που ενισχύθηκε από το σχέδιο δαπανών για υποδομές ύψους 2 τρισ. Δολαρίων, του Αμερικάνου προέδρου Biden.

Οι χώρες του OPEC, η Ρωσία και άλλοι σύμμαχοι τους (OPEC+), συμφώνησαν να μειώσουν τις περικοπές στην παραγωγή κατά 350.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάιο, άλλα 350.000 βαρέλια τον Ιούνιο και περίπου 400.000 βαρέλια τον Ιούλιο.

Η απόφαση έρχεται αφότου η νέα αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να διατηρήσει την ενέργεια προσιτή οικονομικά για τους καταναλωτές καθώς μέρος της Ευρώπης παραμένει σε lockdown, ενώ στην Ιαπωνία τα έκτακτα μέτρα μπορεί να επεκταθούν για να περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.