ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

energypress.gr

Έως το τέλος του χρόνου θα δοθεί το αυξημένο επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, καθώς καταργείται σήμερα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών το ανώτατο όριο χορήγησής του που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2017. “Με διάταξη που φέρνουμε καταργείται το όριο των 58 εκ. ευρώ για καταβολή επιδόματος θέρμανσης που είχε τεθεί το 2017. Η κυβέρνηση υλοποιεί όσα υποσχέθηκε, αυξάνουμε στα 68 εκ. το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, δίνουμε προσαύξηση 10% για κάθε παιδί”, τόνισε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε ο υπουργός, με την κατάργηση του ανώτατου πλαφόν μπορεί να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ πριν από το τέλος του χρόνου να καταβληθεί “εμπροσθοβαρώς” το επίδομα.

“Το επίδομα είναι αυξημένο εξαιτίας του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου”, υπογράμμισε ο Χρ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων. “Πέρυσι υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης έτσι επιδοτούνταν μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού. Φέτος τα νοικοκυριά που δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες θα λάβουν μεγαλύτερο επίδομα. Επίσης σε αντιδιαστολή με πέρυσι για πρώτη φορά θα λάβουν επίδομα και ορεινοί δήμοι της α’ ζώνης που έως τώρα χαρακτηρίζονταν πεδινοί.