Έτσι θα επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή – χωρίς φάρμακα!Εάν θέλετε να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσετε μετά από καρδιακή προσβολή, ο δρ Michael Blaha οι οι συνεργάτες από το Κέντρο Ciccarone του Johns Hopkins για την Πρόληψη των Καρδιοπαθειών έχουν καλά νέα. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings, βρήκαν πως οι άνθρωποι που ήταν σε καλή φυσική κατάσταση πριν την πρώτη τους καρδιακή προσβολή είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ηλεκτρονικά δεδομένα περισσοτέρων από 2.000 αντρών και γυναικών που έκαναν διάδρομο για να εκτιμήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι άνθρωποι με την καλύτερη σωματική φόρμα ήταν 40% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν μετά την πρώτη τους καρδιακή προσβολή συγκριτικά με εκείνους με  χαμηλότερο βαθμό φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, ένα τρίτο των ανθρώπων με την χειρότερη φυσική κατάσταση πέθανε μέσα σε ένα χρόνο μετά την καρδιακή προσβολή.

Το σκεπτικό είναι πως αν είστε σε καλύτερη φόρμα στο επίπεδο αναφοράς, είναι πιο πιθανό να επιβιώσετε από μια προσβολή και να έχετε καλή έκβαση” εξηγεί ο Blaha. “Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς”.

Τα ευρήματα είναι πράγματι σημαντικά καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι στις μέρες μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν πως κάνοντας μερικές θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν μειώνονται απλά οι πιθανότητες ενός σοβαρού καρδιαγγειακού νοσήματος, αλλά αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες επιβίωσης εάν τελικά αυτό προκύψει.

Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας, υψηλή χοληστερόλη, καπνίζετε ή καπνίζατε στο παρελθόν, έχετε έντονο άγχος και θέλετε να ξέρετε πώς μπορείτε να αποτρέψετε και να επιβιώσετε από μια καρδιακή προσβολή, τότε η άσκηση θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας!