Βαρείς υπαινιγμοί Σούρλα για το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Στράτευμα

Πηγή: reporter.gr

18:37 | 22 Ιουν 2017 Ανεμοδείκτης

Βαρείς υπαινιγμοί Σούρλα για το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Στράτευμα

Νοθευμένα και λαθραία καύσιμα που διοχετεύονται εκτός συστήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις, «βλέπει» πίσω από τις πτώσεις ελικοπτέρων ο Γιώργος Σούρλας, όπως προέκυψε από την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης που προσπάθησε συστηματικά να αναδείξει το πρόβλημα της λαθρεμπορίας καυσίμων, εμφανίστηκε απογοητευμένος για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από την στρατιωτική δικαιοσύνη, ενώ υπογράμμισε πως πριν από λίγες ημέρες έστειλε επιστολή προς υπουργούς και βουλευτές επισημαίνοντάς τους μεταξύ άλλων, ότι «το λαθρεμπόριο συνεχίζει να καλπάζει».

 «Απευθύνθηκα στην τακτική δικαιοσύνη με στοιχεία και τα διαβίβαζαν στην στρατιωτική και εκεί μου έλεγχαν ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε την νοθεία και έβαζαν τις υποθέσεις στο αρχείο ενώ εγώ τους ζητούσα να τις επιστρέψουν στην τακτική δικαιοσύνη. Αισθάνθηκα μόνος…» εξομολογήθηκε με πικρία, ενώ αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς, πρόσθεσε αμέσως μετά:

«Πήγαινα στην στρατιωτική δικαιοσύνη. Δεν θέλανε οι άνθρωποι. Θλίβομαι και ανησυχώ αν δεν μπορούμε να θωρακιστούμε. Βλέπουμε πτώσεις ελικοπτέρων και περίεργα πράγματα και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διακινητής νοθευμένων καυσίμων».