Κέρδη για το αργό καθώς τα αποθέματα συνέχισαν να υποχωρούν

capital.gr

Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν για έκτη διαδοχική εβδομάδα στις ΗΠΑ και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του OPEC και των συμμάχων του για τα επίπεδα της παραγωγής.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 4,7 εκατ. βαρέλια. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 49 cents ή 0,7% και έκλεισε στα 73,47 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άλμα 24,2% στο τρίμηνο, ενώ από την αρχή του έτους σημειώνει ράλι 51%.

Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, κέρδισε 34 cents ή 0,5% στα 74,62 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το Brent του Αυγούστου ενισχύθηκε επίσης 0,5% στα 75,13 δολ. το βαρέλι.

Το Brent κέρδισε συνολικά 18,2% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει άλμα 45%. 

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον την συνεδρίαση του OPEC+ αύριο, με τους αναλυτές να περιμένουν την επίτευξη συμφωνίας για μια νέα αύξηση της προσφοράς κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, με ισχύ από τον Αύγουστο καθώς η ζήτηση παραμένει σε ανοδική τροχιά εν μέσω της παγκόσμιας ανάκαμψης.