Κέρδη 1,2% το πετρέλαιο

capital.gr

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα το αργό, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, δίνοντας ώθηση και στη ζήτηση για πετρέλαιο.

Η Τζάνετ Γέλεν, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σήμερα σε επιτροπή της Γερουσίας, επανέλαβε την έκκληση της για “γενναία δράση” από το Κογκρέσο προκειμένου να ενισχυθεί η αμερικανική οικονομία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων συνολικής αξίας 1,9 δισ. δολ. ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Με τα δύο σώματα του Κογκρέσου να ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το πακέτο θα ψηφιστεί μέσα στις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας Μπάιντεν.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου – το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο – πρόσθεσε 62 cents ή 1,2% και έκλεισε στα 52,98 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.