Με κέρδη 0,7% έκλεισε το πετρέλαιο 7/4/21

capital.gr

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωναν νωρίτερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία που έδειξαν πτώση άνω των 3 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και άνοδο άνω του αναμενόμενου για τα αποθέματα βενζίνης.

Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση αργού βρέθηκε στο επίκεντρο, εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη και την αύξηση των εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Η εβδομαδιαία ζήτηση βενζίνης ήταν “απογοητευτική καθώς οι οδηγοί είναι διστακτικοί στην κατανάλωση λόγω των υψηλότερων τιμών”, δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στη The Price Futures Group.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η συνολική βενζίνη που παραδόθηκε για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, που αποτελεί ένδειξη της ζήτησης, κυμάνθηκε στα 8,78 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 8,89 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με την EIA. Η IHS Markit προέβλεπε μείωση κατά 700.000 βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο κέντρο αποθήκευσης αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 800.000 βαρέλια για την εβδομάδα, ενώ η συνολική εγχώρια παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 10,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 11,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, η EIA σημείωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια. Η IHS Markit προέβλεπε άνοδο κατά 200.000 βαρέλια.

Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 42 cents ή 0,7%, στα 63,16 δολ. το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου πρόσθεσε 44 cents ή 0,7%, στα 59,77 δολ. το βαρέλι.