Πάνω από τα 75 δολάρια το μπρεντ – Αυξάνονται οι προσδοκίες για το 2022

energypress.gr

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών κινείται το πετρέλαιο καθώς ανακάμπτει η ζήτηση ενώ απομακρύνεται από τον ορίζοντα το ενδεχόμενο συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μετά από την εκλογή του Ebrahim Raisi, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Οι νεότερες εκτιμήσεις της Bank of America δείχνουν ότι το μπρεντ θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι τον επόμενο χρόνο, καθώς η πετρελαϊκή ζήτηση αναμένεται να εκτοξευθεί στην μετά Covid-19 εποχή. 

Στήριξη στις τιμές δίνουν και οι ΗΠΑ όπου τα αποθέματα αργού πετρελαίου καταγράφουν πτώση τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής στην Fujitomi Co.

«Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να διατηρήσουν σταθερή πορεία εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση καυσίμων θα αυξηθεί ραγδαία μαζί με την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», εκτιμά.

Την Τετάρτη το πρωί (11:28 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται τα 73,49 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,88% και το μπρεντ στα 75,59 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,04%.

(insider.gr)