ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ανάκαμψη 2% για το πετρέλαιο

capital.gr

Με άνοδο που προσέγγισε το 2% κινήθηκαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από δύο συναπτές συνεδριάσεις, ωστόσο οι ανησυχίες για τη νέα εξάπλωση του κορονοϊού πλήττουν τις προσδοκίες για το μέλλον της ζήτησης για αργό και κρατούν προς το παρόν τις τιμές σε αρνητικά επίπεδα σε εβδομαδιαία βάση.

Ορισμένα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, καθώς και δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου κατάφεραν ωστόσο να καθησυχάσουν τους traders για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε βραχυπρόθεσμη βάση.

“Ένα σημαντικό άλμα στα διαρκή αγαθά και οι διαβεβαιώσεις του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Larry Kudlow ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να κλείσουν ξανά την οικονομία λόγω κορονοϊού έδωσαν μια κάποια ώθηση”, ανέφερε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στην The Price Futures Group.

“Ο κορονοϊός μάς οδηγεί χαμηλότερα, αλλά… ο Kudlow υπενθύμισε στην αγορά να βλέπει τον κορονοϊό σε δεύτερο πλάνο και να επικεντρώνεται στα θετικά σημάδια που διαφαίνονται από τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία”, σημείωσε μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κατέγραψαν άλμα 15,8% τον Μάιο, έναντι 10,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 74 σεντς ή 1,8%, κλείνοντας στα 41,05 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 71 σεντς ή 1,9%, κλείνοντας στα 38,72 δολ. το βαρέλι.

Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI έχει σημειώσει πτώση 2,6%, ενώ το Brent έχει υποχωρήσει κατά 2,7%.

Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αποθέματα της χώρας σε αργό αυξήθηκαν για τρίτη συναπτή εβδομάδα, κατά 1,4 εκατ. Βαρέλια, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου.