Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού σήμερα, με το αμερικανικό συμβόλαιο να κλείνει κάτω από το σημείο αναφοράς των 50 δολαρίων το βαρέλι, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 7% σχεδόν.Η τελευταία εβδομαδιαία αύξηση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, πρόσθεσε άλλη μία ένδειξη για την περαιτέρω αύξηση τις αμερικανικής παραγωγής αργού και δημιούργησε αμφιβολίες ότι ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει να επεκτείνει την συμφωνία περιορισμού της παραγωγής του και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε σήμερα κατά 1,09 δολ. ή σε ποσοστό 2,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 49.62 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με την FactSet, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 7,4%.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το brent παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,03 δολ. ή 1,9% και έκλεισε στα 51,96 δολ. το βαρέλι με εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 7%.