Πρόστιμο 200.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων

πηγή: naftemporiki.gr

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 14:51

 

Πρόστιμο, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, αφού διαπιστώθηκε ότι γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων, από δεξαμενές που δεν ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα εισροών – εκροών.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, διαπιστώθηκαν απενεργοποιήσεις του συστήματος μέτρησης των δεξαμενών, για διάφορα χρονικά διαστήματα, από το 2014 έως και το 2015.

Μάλιστα, για τις απενεργοποιήσεις κρίθηκε ότι είχε συνυπαιτιότητα και ο εγκαταστάτης του συστήματος εισροών- εκροών. Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ, ενώ ισόποσο είναι το πρόστιμο στον εγκαταστάτη του συστήματος.

Σημειώνεται, ότι στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, ήλεγξαν το α’ εξάμηνο 34 πρατήρια υγρών καυσίμων και εξέτασαν 257 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Επίσης, πραγματοποίησαν 31 δειγματοληψίες αγορανομικών δειγμάτων, εκ των οποίων τα 29 αφορούσαν καύσιμα και λιπαντικά και τα υπόλοιπα δύο, βιομηχανικά είδη.