ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Υποχώρησε η τιμή πετρελαίου μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα των ΗΠΑ

capital.gr

Μειώθηκε η τιμή πετρελαίου την Τετάρτη μετά τα δεδομένα που γνωστοποίησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα οποία έδειξαν μια απροσδόκητη άνοδο στα εγχώρια αποθέματα αργού πετρελαίου.

Η τιμή του αργού είχε μικρή αντίδραση στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητο το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο εύρος του 1,5-1,75%, στέλνοντας παράλληλα “σήμα” ότι δεν υπάρχει πρόθεση να το αυξήσει άμεσα. Παρολ’αυτά, η Fed εμφανίστηκε πιο αισιόδοξη για την οικονομία, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει τις προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 48 σεντς ή 0,8% και έκλεισε στα 58,76 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Φεβρουαρίου, στο μεταξύ, έχασε επίσης 62 σεντς ή 1% στα 63,72 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 800.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Δεκεμβρίου, με τους αναλυτές να αναμένουν αντίθετα πτώση κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια.

Εξάλλου, ο OPEC ανακοίνωσε ότι η αύξηση της προσφοράς πετρελαίου στις χώρες που δεν ανήκουν στον οργανισμό θα παραμείνει ισχυρή το 2020.

Στην μηνιαία του έκθεση για την αγορά πετρελαίου, ο OPEC διατήρησε την πρόβλεψη για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες εκτός Οργανισμού στα 2,17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Το καρτέλ άφησε επίσης αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το τρέχον έτος και το επόμενο στα 0,98  και 1,08 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αντίστοιχα, ενώ διατήρηση και την ίδια πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3% τόσο για το 2019, όσο και για το 2020.