ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Πτώση 0,3% για το αργό

capital.gr

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για την άνοδο των παγκόσμιων αποθεμάτων και η προοπτική περαιτέρω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας επισκίασαν τις διαταραχές της προσφορά από τη Μέση Ανατολή λόγω των συγκρούσεων σε Λιβύη και Ιράκ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 20 cents ή 0,3% διολισθαίνοντας στα 58,38 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο του Φεβρουαρίου, που έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, υποχώρησε επίσης 0,3% στα 58,34 δολ. το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, το Brent Μαρτίου έχασε 61 cents ή 0,9% στα 64,59 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας, στην μηνιαία έκθεση για την αγορά που δημοσιοποίησε σήμερα, κάνει λόγο για περαιτέρω αύξηση της σχιστολιθικής παραγωγής στις ΗΠΑ κατά 22.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο.

Αρνητική εικόνα για την πορεία της ζήτησης διαμόρφωσαν παράλληλα οι τελευταίες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο περιμένει η παγκόσμια οικονομία να αναπτυχθεί το 2020 κατά 3,3% αντί για 3,4% που εκτιμούσε προηγουμένως.