ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η Αμερικανική Fidelity Αποκτά Θέσεις σε Μotor Oil και Μυτιληναίος

energia.gr

Ο αγοραστής του χθεσινού πακέτου μετοχών της Μotor Oil (133 χιλιάδες) με τιμή τα 19,36 ευρώ, ήταν η αμερικανική Fidelity, ενώ σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές τα αμοιβαία κεφάλαια του αμερικανικού οίκου αγόρασαν μετοχές της Motor Οil και από το ταμπλό, καθώς χθες συνολικά διακινήθηκαν 412 χιλιάδες τεμάχια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες ημέρες, η Fidelity απέκτησε θέση και στην Μυτιληναίος – εταιρεία όπου συμμετέχει ήδη το Νορβηγικό Ταμείο Συμμετοχών (Norges Βank) με 3%, όπως αναφέρεται στο newmoney.gr.

Τις τελευταίες ημέρες, οι όγκοι μετοχών τόσο σε Μotor oil όσο και σε Μυτιληναίο μαρτυρούν την κινητικότητα καθώς στην πρώτη «άλλαξαν χέρια» μετοχές αξίας 5,49 εκατ. ευρώ και στη δεύτερη μετοχές αξίας 3,8 εκατ. ευρώ.

Η Fidelity είναι ιδιαίτερα δραστήρια το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά καθώς έχει αποκτήσει πάνω από το 5% σε Autohellas, Τιτάνα ενώ διατηρεί μεγάλη θέση στην Σαράντης.

Το ίδιο δραστήριο είναι και το νορβηγικό Ταμείο (Norges bank Ιnvestment) το οποίο διατηρεί θέσεις σε Mυτιληναίο, Alpha bank, Aegean, Autohellas, Παπουτσάνη κλπ.