ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Πτώση 3.5% για το πετρέλαιο, άνοδος 2% για το χρυσό

energypress.gr

Αναταραχή επικρατεί στις αγορές παγκοσμίως καθώς ενισχύονται οι φόβοι για την εξάπλωση του κοροναϊού μετά και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε Ιταλία και Νότια Κορέα. Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση ενώ ο χρυσός καταγράφει σημαντική άνοδο. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν άνω του 3%. Συγκεκριμένα η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 3,56% στα $56,42 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί κατά $1,88 ή 3,52% στα $51,51. 

“Την περασμένη εβδομάδα ήταν εμφανές πως η επίπτωση του κοροναϊού στην οικονομία θα αντισταθμιζόταν από τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών” δήλωσε επικεφαλής στην CMC Markets στο Σύδνεϋ και πρόσθεσε “αλλά μετά την πτώση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών την Παρασκευή και την παγκόσμια εξάπλωση του ιού μέσα στο Σαββατοκύριακο οι επενδυτές τώρα διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη και αυτό φυσικά επηρεάζει την αγορά του πετρελαίου”. 

Την ίδια ώρα ανοδικά κινείται ο χρυσός καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο. Συγκεκριμένα ο χρυσός ενισχύεται κατά 2,5% στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2013. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά $36 στα $1,684 δολάρια ανά ουγκιά. Ανοδικά κινούνται και άλλα μέταλλα όπως το ασήμι το οποίο κινείται ανοδικά κατά 1,13%. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος επικεφαλής “Ο αντίκτυπος του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία σημαίνει ότι είναι πιθανόν να υπάρξει ένα περιβάλλον με χαμηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.