ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Μετοχές, πετρέλαιο στην αντεπίθεση

Την περασμένη εβδομάδα ήταν οι μεγάλοι ηττημένοι των αγορών με τις τιμές τους να βυθίζονται. Από χθες ωστόσο έχουν βαλθεί να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Μετοχές και πετρέλαιο συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα το ράλι, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών του G7, που θα επιχειρήσουν σε σημερινή τηλεδιάσκεψη να αναζητήσουν «θεραπεία» στα συμπτώματα του νέου κοροναϊού στην οικονομία. 

Μετά το θεαματικό ράλι της Wall Street το βράδυ της Δευτέρας, με τον Dow Jones να κάνει άλμα 5% και τους S&P- Nasdaq να ακολουθούν και εκείνοι με κέρδη άνω του 4%, το πρωί της Τρίτης ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific ενισχύεται 1,4%.

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης, του Χονγκ Κονγκ, της Σεούλ, της Βομβάης και του Σίντνεϊ βλέπουν τους δείκτες τους σε τροχιά ανόδου. Μόνη εξαίρεση το χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο Nikkei 225 υποχωρεί 0,7%, καθώς το γεν επιδίδεται σε ράλι και περιορίζει την ελκυστικότητα των εξαγωγικών εταιρειών. 

Το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,5% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 107,73 γεν. Καταγράφει απώλειες και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στα 1,1185 δολάρια ανά ευρώ. 

Στην αγορά πετρελαίου, το μπρεντ μετά το άλμα της Δευτέρας, ενισχύεται σήμερα 1,08% στα 52,46 δολάρια το βαρέλι. Η τι΄μη του αμερικανικού αργού καταγράφει 1,41% στα 47,4 δολάρι ατο βαρέλι. 

naftemporiki.gr