ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Γεωργιάδης: Πρέπει να μειωθούν οι τιμές λιανικής των καυσίμων – Ξεκινούν έλεγχοι

πηγή: protothema.gr

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σήμερα διαμορφώνεται στα 1,53 ευρώ το λίτρο περίπου – Η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί σήμερα περίπου 30% στα επίπεδα των 32 δολ. το βαρέλι

Στοχευμένους ελέγχους στην αγορά καυσίμων ξεκίνησαν κλιμάκια της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή με τον υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να στέλνει μήνυμα προς τους φορείς της για αποκλιμάκωση των τιμών λιανικής τώρα που υποχωρούν κατακόρυφα οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού».

«Η ραγδαία μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου επιβάλει και την προοδευτική μείωση στις λιανικές τιμές πώλησης καυσίμων στα πρατήρια. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση», σημείωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ίδια γραμμή και ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος έγραψε: «Παρακολουθούμε με όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την εξέλιξη των καυσίμων στα πρατήρια της χώρας. Στόχος μας να δούμε περαιτέρω μείωση της τιμής στην αντλία, όπως αυτή αντιστοιχεί στο ποσοστό που επιβαρύνει το καύσιμο».

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σήμερα διαμορφώνεται στα 1,53 ευρώ το λίτρο περίπου. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί σήμερα περίπου 30% στα επίπεδα των 32 δολ. το βαρέλι.

Από την περασμένη εβδομάδα οι ελεγκτικές Αρχές του Υπουργείου παρακολουθούν στενά την αγορά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας.