ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Παγκόσμιο θρίλερ με το πετρέλαιο: Στον αέρα η μείωση της παραγωγής και οι τιμές

newsit.gr Οι υπουργοί Ενέργειας της Ομάδας των Είκοσι (G20) δεσμεύθηκαν να συνεργασθούν για να εξασφαλίσουν «τη σταθερότητα της αγοράς» πετρελαίου, αλλά απέφυγαν να αναφερθούν σε μείωση της παραγωγής.

Η Νορβηγία, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο για τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής της, αν ο ΟΠΕΚ+ υλοποιήσει τη συμφωνία για τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής του.

«Το πώς θα υλοποιηθεί μία μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής από τη Νορβηγία, αλλά και το μέγεθός της, θα πρέπει να το επανεξετάσουμε» δήλωσε η υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας Τίνα Μπρου, σε γραπτή δήλωσή της, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, προς το πρακτορείο Reuters.

Εξ άλλου η πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco αναμένεται να αποφασίσει και να ανακοινώσει αύριο, την τιμολογιακή πολιτική της για τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Μαΐου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σημειώνεται πως οι υπουργοί Ενέργειας της Ομάδας των Είκοσι (G20) δεσμεύθηκαν να συνεργασθούν για να εξασφαλίσουν «τη σταθερότητα της αγοράς» πετρελαίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στη δημοσιότητα και στην οποία δεν γίνεται καμιά αναφορά σε μείωση της παραγωγής.

«Δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα και άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα της αγοράς ενέργειας», δηλώνουν οι υπουργοί σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά την εικονική σύνοδο κορυφής τους που οργανώθηκε από τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: Reuters / AFP