Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου στην Ασία

04 05 2020 | 09:44 energypress.gr

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν πτώση ξανά νωρίτερα σήμερα στην αγορά της Ασίας, αμέσως μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι ανησυχίες για την υπερπαραγωγή και την έλλειψη αποθηκευτικών δυνατοτήτων προφανώς αναδύθηκαν ξανά.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικού αργού αναφοράς, υποχωρούσε νωρίτερα κατά περίπου 8%, στα 18,19 δολάρια. Ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε κατά 3% στα 25,56 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν χωρίς κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα, παρότι τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για τη δραστική μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά, εν αναμονή της σταδιακής άρσης των περιορισμών και επανέναρξης της δραστηριότητας στις μεγάλες οικονομίες.

Αλλά οι δισταγμοί κυριάρχησαν ξανά στην αγορά σήμερα, σύμφωνα με παράγοντές της, οι οποίοι αναμένουν πάντως πως οι τιμές θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά το προσεχές διάστημα, ακολουθώντας την επανέναρξη της δραστηριότητας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)