ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Petroneft: Πάγωμα της εξορυκτικής δραστηριότητας φυσικού αερίου λόγω Covid-19

energypress.gr Η εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroNeft ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Ρωσία, όμως ανέστειλε το πρόγραμμά της εκεί λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η εισηγμένη εταιρεία επικεντρώνεται στην περιοχή Tomsk Oblast της Ρωσίας, όπου κατέχει και διαχειρίζεται το 50% των αδειών για τα οικόπεδα 61 και 67.

Η PetroNeft μελετά όλες τις σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν, προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα, σχεδιάζοντας να ξεκινήσει τη γεώτρηση σε αυτή την περιοχή αργότερα φέτος.

«Ενώ είμαστε απογοητευμένοι λόγω του ότι δεν διοχετεύσαμε υδρογονάνθρακες σε εμπορικές τιμές, είμαστε ικανοποιημένοι που διαπιστώσαμε ότι το οικόπεδο J14 διατηρεί υψηλά αποθέματα φυσικού αερίου», δήλωσε ο David Sturt, διευθύνων σύμβουλος της PetroNeft Resources. «Ωστόσο, υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, σε συνδυασμό με το lockdown εξαιτίας του κορονοϊού στη Ρωσία, πιστεύουμε ότι είναι συνετό να αναστείλουμε τις επιχειρήσεις προς το παρόν», πρόσθεσε ο ίδιος.

(Ναυτικά Χρονικά)