ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Μικρές απώλειες για το αμερικανικό αργό, άνοδος για το Brent

capital.gr Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το αμερικανικό αργό τη Δευτέρα καθώς η υποβόσκουσα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας προβληματίζει τους επενδυτές, μετριάζοντας την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη μετά το πρωτοφανές σοκ της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, το Πεκίνο φέρεται να έχει δώσει οδηγίες σε κρατικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων να σταματήσουν ορισμένες αγορές αμερικανικών προϊόντων, όπως της σόγιας και του χοιρινού, ως απάντηση στα τιμωρητικά μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος για την παρέμβαση της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ.

Το αμερικανικό αργό παραδόσεως Ιουλίου έχασε 5 cents ή 0,1% στα 35,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το Brent, με το συμβόλαιο Αυγούστου να κερδίζει 48 cents ή 1,3% σκαρφαλώνοντας στα 38,32 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Το συμβόλαιο βρήκε στήριξη στις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων ότι η Ρωσία και μέλη του ΟΠΕΚ συνεργάζονται για την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής για έναν ή δύο μήνες. Τα δημοσιεύματα έρχονται ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου, αντί για τις 9-10 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.  

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του κατέληξαν σε συμφωνία να μειώσουν την παγκόσμια παραγωγή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Οι περικοπές ξεκίνησαν τον Μάιο και είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν στα τέλη του Ιουνίου.