ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Οι φόβοι για δεύτερο κύμα κρουσμάτων «ρίχνουν» το πετρέλαιο

15 06 2020 | 10:39 energypress.gr

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο στην αρχή της εβδομάδας καταγράφοντας απώλειες άνω του 3% καθώς τα νέα κρούσματα COVID-19 σε Κίνα και ΗΠΑ αναζωπυρώνουν τους φόβους για δεύτερο κύμα πανδημίας και επηρεάζουν τις προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων.

Μόνο το Σάββατα, αναφέρθηκαν περισσότερες από 25.000 νέες περιπτώσεις μολύνσεων ενώ νέα κρούσματα καταγράφονται και στην Κίνα η οποία παλεύει με τον ιό εδώ και ένα εξάμηνο.

«Η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου θα είναι μια μακρά διαδικασία και ένα νέο κύμα κρουσμάτων σίγουρα θα προκαλέσει ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της ζήτησης μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά υπολογιστεί», δήλωσε η ING Economics σε σημείωμα.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, μια επιτροπή παρακολούθησης υπό την ηγεσία του ΟΠΕΚ θα συναντηθεί την Πέμπτη για να συζητήσει τη στρατηγική σχετικά με τις περικοπές παραγωγής.

Την Δευτέρα το πρωί (9.20 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 4,72% στα 34,55 δολάρια και το μπρεντ κατά 3,28% στα 34,46 δολάρια.

(insider.gr)