ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σιάμισιης: Έως 30% κάτω η αγορά καυσίμων το 2020 στο θετικό σενάριο – Δίχως προβλήματα ο εφοδιασμός στην περίοδο της πανδημίας

 energypress.gr

Με πτώση από 20% έως 30% αναμένεται να κλείσει η ελληνική αγορά υγρών καυσίμων στο τέλος του χρόνου, όπως εκτίμησε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα πλαίσια της σημερινής ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως η παραπάνω εκτίμηση συνιστά το θετικό σενάριο, προϊδεάζοντας για περισσότερο δυσμενείς εξελίξεις στον κλάδο, ενώ απέδωσε την υποχώρηση στη βουτιά της τουριστικής κίνησης.

Επιπρόσθετα, το υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΠΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει την “επιτυχία” των ΕΛΠΕ κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου εξασφαλίστηκε, χωρίς διακοπές και ανωμαλίες, ο επαρκής εφοδιασμός της αγοράς των καυσίμων. Στόχος του Ομίλου ήταν να παραμείνει ανοικτή η αγορά των υγρών καυσίμων κατά την διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που επετεύχθη στο έπακρο.