ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κινούμαι ηλεκτρικά: Αγώνας δρόμου για την ΚΥΑ του προγράμματος – Η εμπλοκή με τον ανασχηματισμό

Κωνσταντίνος Φιλίππου energypress.gr

Ο ανασχηματισμός και συγκεκριμένα η αναβάθμιση του Θοδωρή Σκυλακάκη σε αναπληρωτή από υφυπουργό Οικονομικών κρατά εκτός πρίζας… την εκκίνηση του προγράμματος επιδότησης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Γιατί; Όπως αναφέρουν πηγές, η κοινή υπουργική απόφαση για τη δημοσίευση του οδηγού εφαρμογής του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είχε πάρει την υπογραφή του κ. Σκυλακάκη ως υφυπουργού. Ωστόσο, επειδή δεν πρόλαβε να πάρει ΦΕΚ για να μην τεθεί θέμα νομιμότητας θα πρέπει να επιστραφεί στον ίδιο, για να την υπογράψει υπό τη νέα του ιδιότητα, δηλαδή ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να πάρουν ΦΕΚ οι νέες αρμοδιότητες του κ. Σκυλακάκη.  

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι πιθανόν ο οδηγός εφαρμογής να μην πάρει ΦΕΚ, όπως είχε αναγγελθεί, στις 7 Αυγούστου αλλά ενδεχομένως να φέρει ως ημερομηνία εφαρμογής την 10η Αυγούστου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Πάντως, αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να τηρηθεί η δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η υπουργική απόφαση να δημοσιευτεί αύριο 7 Αυγούστου.

Η ημερομηνία του ΦΕΚ έχει σημασία για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς οι δαπάνες που θα κάνουν από τότε κι έπειτα θα είναι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση.

Προς ώρας, δεν αλλάζει σε τίποτα η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής που είναι η 24η Αυγούστου.