ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ -ΤΙΜΕΣ ΑΡΓΟΥ

Με απώλειες το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία

Με πτώση έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, υπό την πίεση της αύξησης των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, η οποία επέτεινε την ανησυχία για το μέλλον της ζήτησης για αργό που προκάλεσαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της  Federal Reserve.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε με πτώση 47 σεντς ή 1%, στα 44,90 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 35 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 42,58 δολ. το βαρέλι.

“Η ενεργειακή αγορά θεωρείται καλό βαρόμετρο της παγκόσμιας ζήτησης και, βλέποντας τους dealers λιγότερο αισιόδοξους για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, το πετρέλαιο υποχώρησε”, εκτιμά ο David Madden, αναλυτής της CMC Markets, σε σημείωμά του.

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των εργαζόμενων που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας ξεπέρασε το 1 εκατ., ψυχολογικό όριο κάτω από το οποίο ο συγκεκριμένος δείκτης είχε υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά τα τέλη Μαρτίου.

Η συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής των χωρών – μελών του OPEC+ την Τετάρτη δεν έκρυβε εκπλήξεις, με τους υπουργούς να επικυρώνουν τα επίπεδα των περικοπών στην παραγωγή στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, να δίνουν ωστόσο έμφαση στην ανάγκη να τηρηθούν οι περικοπές από τις χώρες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή τους.

capital.gr